Beursgenoteerd vastgoed als alternatief voor fysiek vastgoed

5 april 2024

fortuna beursgenoteerd vastgoed

Ondanks de gestegen rente kunnen de meeste Europese vastgoedaandelen nog steeds zeer goede resultaten voorleggen. Ook het aantrekkelijke dividend dat deze bedrijven bieden blijft een zeer belangrijke factor en houvast voor de vastgoedbelegger. Zo zijn de kwaliteitsvolle gereglementeerde vastgoedvennootschappen (GVV’s) op de Brusselse beurs bijvoorbeeld verplicht om jaarlijks 80% van hun winst uit te keren.

Nu de rente-omgeving er gunstiger uitziet, kunnen beleggers stilaan terug oog krijgen voor deze vastgoedaandelen die intussen vaak aan een aanzienlijke korting noteren ten opzichte van hun intrinsieke waarde. Wel blijft het naast de mate van onderwaardering van belang om voldoende aandacht te schenken aan andere belangrijke maatstaven als schuldgraad, rente-indekking en groeipotentieel van het achterliggende vastgoedsegment. Deze factoren worden dan ook mee in rekening genomen door de beheerders van de immostrategieën in ons aanbod.

Heeft u interesse in hoe wij bij Fortuna naar beursgenoteerd/ liquide vastgoed kijken als deel van een gediversifieerde beleggingsportefeuille? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen via de contactpagina!

Deze communicatie dient als louter aanvullende, niet-bindende informatie naast de essentiële informatiedocumenten (PRIIPS KIDs) van de eventueel genoemde producten die Fortuna Financial Group N.V. in het kader van een vermogensbegeleiding aanbiedt.