Wat doen we?

Onze visie

Fortuna Financial Group biedt hoofdzakelijk beleggingsverzekeringen aan die investeren in een brede waaier van beleggingsfondsen. Zo kan voor iedere deelmarkt een gespecialiseerd fonds gekozen worden en verkrijgt u een optimale spreiding en rendement.

 

Sinds 2001 heeft Fortuna een enorme ervaring opgebouwd in het zoeken naar passende beleggingsfondsen binnen uw beleggingsverzekering. Deze fondsen blinken uit door hun optimale verhouding tussen rendement en risico. De kwaliteit van het actieve beheer staat daarbij voorop.

Mogelijkheden Fortuna Strategie

Binnen de beleggingsverzekeringen hebt u ruime mogelijkheden. Via Baloise Insurance, Baloise Assurances en Private Insurer wordt u een waaier van op maat gemaakte fondsen aangeboden. Het risicoprofiel evolueert van voorzichtig naar zeer dynamisch. Ook worden er binnen het gamma vastgoedfondsen aangeboden die u een mooie diversificatie kunnen opleveren.

Uitzonderlijke veiligheid

Een beleggingsverzekering is een contract tussen u en de verzekeraar, waarbij uw vermogen de hoogst mogelijke bescherming geniet. De activa van deze verzekeringen vormen immers een bijzonder vermogen dat door de verzekeraar afzonderlijk wordt beheerd. Deze bescherming is aanzienlijk groter dan bij heel wat andere beleggingen.

Interessante fiscaliteit

U betaalt enkel een taks van 2 % op de premie, maar er is geen roerende voorheffing op uw
opbrengsten en geen beurstaksen bij transacties. Dit zijn de twee pijlers van een zeer interessante
fiscaliteit.

Rendement

De activa van beleggingsverzekeringen worden geïnvesteerd in beleggingsfondsen waarvan de opbrengst niet wordt gegarandeerd, hun rendement is afhankelijk van de schommelingen van de financiële markten. Er is een potentiële kans op een hoger rendement dan dat van producten met gegarandeerd rendement maar bij dalende markten kunnen ook verliezen optreden. De risico-indicator, die wordt weergegeven op een schaal van 1 tot 7, geeft voor ieder beleggingsfonds een indicatie van het risiconiveau van het fonds ten opzichte van andere fondsen.

Zeer hoge flexibiliteit

Binnen de beleggingsverzekering kunt u alle mogelijke beleggingen doen van voorzichtig tot zeer dynamisch. U kunt zeer gemakkelijk, kosteloos en snel uw strategie omschakelen.

Eenvoudige en veilige vermogensoverdracht

De beleggingsverzekering is, gekoppeld aan een schenking, een uitermate geschikt instrument om bij vermogensoverdracht naar de volgende generaties te zorgen voor behoud van controle en inkomsten op de geschonken goederen.

Kosten

Verzekeraars rekenen meestal eenmalige kosten aan de zogenaamde in- en uitstapkosten. Daarnaast rekenen ze ook lopende kosten aan, de voornaamste zijn de beheerkosten die procentueel gerekend worden op de inventariswaarde van de beleggingsfondsen. Voor bepaalde beleggingsverzekeringen uit ons aanbod worden geen in – noch uitstapkosten aangerekend. Indien u daar meer wenst over te weten kunt u contact met ons opnemen en zullen wij aan de hand van de essentiële informatiedocumenten de nodige toelichtingen geven.